6.EWALUACJA




Wasza ocena będzie składała się z dwóch części. W pierwszej części oceniana będzie umiejętność współpracy i wkład w osiągnięcia zespołu.W drugiej części oceniana jest indywidualna praca każdego ucznia.
Możecie otrzymać maksymalnie 10 punktów. Ocenie będzie podlegać:
 część pierwsza:
  • terminowe wywiązywanie się z obowiązków, przynoszenie potrzebnych sprzętów i produktów (0-2pkt)
  • współpraca z innymi: wzajemna pomoc, rozwiązywanie konfliktów(0-2pkt)


część druga:

KOORDYNATOR
  • właściwy dobór osób do zadań (0-2pkt)
  • kontrola pracy poszczególnych grup, dopilnowanie aby ich praca była zgodna z harmonogramem, informowanie opiekunów o postępach projektu(0-4pkt)
MARKETINGOWCY
  • odpowiedni dobór słownictwa(0-3pkt)
  • logiczność przetłumaczonego tekstu(0-3pkt)
MANAGEROWIE
  • odpowiedni sposób obliczenia  proporcji składników, tak by ciasta wystarczyło dla wszystkich uczniów (0-2pkt)
  • poprawność rachunkowa (0-4pkt)
KUCHARZE
  • przygotowanie stanowiska pracy, przyniesienie potrzebnych  sprzętów kuchennych(0-2pkt)
  • wykonanie ciasta z przyniesionych produktów(0-3pkt)
  • upieczenie ciasta i przygotowanie poczęstunku(0-1pkt)
FILMOWCY
  • nagranie filmiku dokumentującego powstawanie projektu(0-2)
  • obróbka materiału filmowego, tak by znalazły się tam najciekawsze sceny i filmik trwał do 10 minut (0-4pkt)


10pkt - celująco wywiązałeś się ze swoich obowiązków
9-8 pkt - bardzo dobrze ci poszło
7-6 pkt -dobrze, następnym razem na pewno pójdzie lepiej
5-4 pkt -musisz się bardziej przyłożyć do wykonania zadania
3-2 pkt -grupa nie może na ciebie liczyć, musisz bardziej się starać
1-0 pkt- w ogóle nie  pomogłeś wykonać zadania. Następnym razem bądź bardziej obowiązkowy i pomocny.


Dodatkowo osoby, które otrzymają co najmniej 8 punktów, zostaną nagrodzone oceną celującą lub bardzo dobrą z języka angielskiego i matematyki.

Pomoc online: